Wednesday, July 11, 2012

Στην απέναντι όχθη


Πριν αρκετές μέρες σας είχα δείξει την θέα απο μπαλκόνι μας, αλλά από τη μια πλευρά.. τι συμβαίνει όμως άπο την άλλη όχθη το βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία... Το φεγγάρι κάνει βόλτα ένα απριλιάτικο βραδάκι στο μπαλκονάκι (μας)...!
Εδώ τα πράγματα κυλούν ομαλά, αργά και νωχελικά σε ένα περιβάλλον που σταθερά ψήνεται στους 45 βαθμούς και κάποιες μέρες ακόμα παραπάνω... Σε αυτό το κλίμα, όπως στη δική μας βαρυχειμωνιά, ο κόσμος κυκλοφορεί για τα απαραίτητα, όχι ασκόπως.. τουλάχιστον εμείς έτσι κάνουμε και φαντάζομαι το ίδιο και οι άλλοι (όταν δεν πολυβγαίνεις δεν ξέρεις τι κάνουν οι άλλοι, απλά φαντάζεσαι!!). Πάλι καλά που υπάρχουν τα brunches (προέρχεται από τη λέξη breakfast   + launch= br - unch) και ξεφεύγουμε λιγάκι, απολαμβάνοντας καλό φαγητό!
Σε λίγες μέρες περιμένουμε το Ραμαζάνι να ξεκινήσει, εκεί δεν θα μπορείς ούτε νερό να πιείς σε δημόσιους χώρους για να μην προκαλείς όσους νηστεύουν...Το Ραμαζάνι συνοδεύεται με μειωμένο ωράριο στην εταιρεία μας.. δηλαδή 7ωρο αντί για 10ωρο, οπότε το περιμένουμε και εμείς εναγωνίως! Τη περιόδο αυτή η πόλη γιορτάζει κάθε βράδυ... το "σπάσιμο" της νηστείας καθημερινά γίνεται κατά τις 7 περίπου (κάθε μέρα είναι διαφορετική ώρα ανάλογα με το τι ώρα δύει ο ήλιος, και το τηρούν μέχρι τελευταίο λεπτό!) και ο κόσμος ξεχύνεται στα εστιατόρια. Αυτή την εποχή στήνουν και κάποιες "τέντες" στο τεχνητό νησί, γνωστό και ως "φοίνικας", που μόνο τέντες δεν θυμίζουν, στις οποίες πας, τρως ακούγοντας αραβική μουσική και κάνοντας σίσα όπως το λένε εδώ.. ή αλλιώς αργιλέ, ναργιλέ, όπως θέλετε πείτε το.. Αυτή η διαδικασία της παύσης της νηστείας ονομάζεται Iftar.. Θέλοντας να κρατήσω λίγο το ενδιαφέρον, δεν βάζω φωτογραφίες από περσινό Iftar... περιμένω να ξεκινήσει το Ραμαζάνι την άλλη εβδομάδα για να ξεκινήσω τις ανίστοιχες φρέσκες αναρτήσεις!!
Κατά τ' άλλα  η κουβερτούλα προχωράει, δουλεύω τώρα την 7η σείρα, συνολικά θα είναι 9 οπότε πιστεύω είμαι σε καλό δρόμο.. Μετά πρέπει να δούμε τα τριγύρω φρου φρου για να γίνει πιο όμορφη και..... έτοιμη!!!!!
Ελπίζω να προλάβω πριν φύγουμε, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρη!
Μέσα στην καλοκαιρινή ραστώνη, δεν κάνουμε και πολλά πράγματα, οπότε το 9 weeks of summer bliss είναι πραγματική πρόκληση για μένα! Ευτυχώς έχω υλικό από εκδρομές μας εδώ τριγυρώ και μπορεί να τις παρουσιάζω σιγά σιγά.. με πιο αγαπημένη μου αυτή στο σουλτανάτο του Ομαν..! Αλλιώς θα εστιάσω σε πιοκαθημερινά πράγματα.. Εξάλλου, δεν είπε κανείς ότι πρέπει να έχουμε 9 καταπληκτικές εβδομάδες να παρουσιάσομε... ό, τι έχει ο καθένας!!

8 comments:

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Aχ, μπορεί να μην μας έβαλες πολλές φωτογραφίες... αλλά μας έδωσες υπέροχες πληροφορίες... Μόλις τελειώσεις με τις φωτογραφικές προκλήσεις μήπως να το γυρίσει και σε οδηγό για τον Ντουμπάι... ωραία τα λες!!! Callie by Anthomeli

___ said...

...άλλωστε καταπληκτικό μπορεί να ειναι και το πιο απλό λεπτό της μέρας. Εξαρτάται από ποιά οπτική κοιτάμε.
Τί όμορφο "οδοιπορικό" στην καθημερινότητα του Ντουμπάι. Εκπλήσσομαι πολύ με το πόσο επιβλητική μπορεί να γίνει η θρησκεία σε κάποια μέρη.

Unknown said...

Χι χι !! πλάκα έχει που το λες αυτό, γιατί όλοι όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι δεν μου αρέσει το Ντουμπαί, οπότε αν γίνω "οδηγός" θα είναι μεγάλη ανατροπή!!!!!!

Unknown said...

Ακριβώς!!! Χαίρομαι που το λες αυτό και που το συνειδητοποιώ και εγώ η ίδια, γιατί τα ωραία πράγματα στη ζωή καμιά φορά είναι και τα πιο απλά...
Όσο για την θρησκεία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή εδώ.. και οφείλεις να την σέβεσαι!

Memaria said...

Θα συμφωνήσω μαζί σας απόλυτα σε ότι λέτε για τα πιο απλά πράγματα..
Η ανάρτηση είναι πάρα πολύ ενδιαφέρουσα...ανυπομονώ να μας δείξεις και το ραμαζάνι και τα υπόλοιπα...

Unknown said...

Σίγουρα θα ακολουθήσουν σχετικές αναρτήσεις, λογικά 21 Ιουλίου ξεκινάει!!

evonita said...

τι όμορφες εμπειρίες! θα ήθελα πολύ να ζήσω κι εγώ εκεί! τα περιγράφεις και τόσο ωραία, με έχεις δελεάσει!

Unknown said...

Εγώ πάλι θα ήθελα να ζω Ελλάδα που το χω και πιο εύκολο με την νοοτροπια και τις συνήθειες!!!