Monday, August 13, 2012

Ξ όπως ξεγνοιασία και Ο όπως Ομορφιά

Ο νάνος αφού τους πρόσφερε το χυμό που τους είχε ετοιμάσει ανασκουμπώθηκε για να δεχτεί παραγγελίες.. Ήξερε ότι ο βασιλιάς δεν αστειευόταν με το θέμα του παγωτού, ήταν φοβερός λιχούδης σαν τον φίλο του το στρουμφάκι..ο βασιλιάς δεν τον απογοήτευσε βεβαίως…. παρήγγειλε όλες τις καινούργιες γεύσεις.. ήταν καλοκαίρι και έτσι τα φρούτα ήταν διαφορετικά από το χειμώνα, οπότε και οι γεύσεις του παγωτού άλλαζαν ανάλογα!! είχαν κάνει μια πολύ μεγάλη παραγγελία στο νάνο και έτσι η νεράιδα σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί το χρόνο αναμονής οδηγώντας τον βασιλιά στη κρυφή λίμνη των νεράιδων..
εκεί μαζεύονται συνήθως οι νεράιδες όταν θέλουν να κάνουν μπάνιο μακριά από τα βλέμματα των ανθρώπων.. ο βασιλιάς δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του..ήταν μια φοβερή  λίμνη μέσα στο δάσος κρυμμένη.. αυτό την έκανε μαγική στα μάτια του βασιλιά...το χρώμα της σαν να είχε δεχθεί επίθεση νεραιδόσκονης..η νεράιδα δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα χρυσοπράσινα νερά και βούτηξε στη λίμνη προσκαλώντας τον βασιλιά με ένα κούνημα των φτερών της.. Ο βασιλιάς δεν άργησε να ανταποκριθεί, μα εξάλλου πως μπορούσε να αντισταθεί στην τσαχπινιά της μα και στην πρόσκληση για μπάνιο.. ήταν μια στιγμή ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης για το βασιλιά και τη νεράιδα, που έμοιαζαν να έχουν απογειωθεί σε μια άλλη πραγματικότητα! οι νεράιδες πίστευαν ότι αυτή η λίμνη που περιτριγυρίζονταν από ένα απαράμιλλης ομορφιάς τοπίο είχε ιαματικές ιδιότητες.. σου γιάτρευε όλες τις πληγές του σώματος και της ψυχής σου! η ώρα κύλησε ξέγνοιαστα και ευχάριστα και η νεράιδα σκέφτηκε να κάνουν και μια βόλτα στο δάσος. ήξερε ότι ο νάνος θα ήθελε παραπάνω ώρα απ' ότι συνήθως για να φτιάξει το παγωτό γιατί οι νεραιδοκαρποί που είχε διαλέξει ο βασιλιάς εμφανίζουν τους καρπούς τους μετά τις 7 το απόγευμα.. και η ώρα ήταν μόλις 6.45..
στη βόλτα που έκαναν η νεράιδα παρατήρησε ότι η όψη του βασιλιά ήταν αλλαγμένη.. μα βασιλιά μου είσαι πολύ διαφορετικός.. ψιθύρισε η νεράιδα μη έχοντας αποφασίσει αν ήταν κάτι που έπρεπε να πει ή ήταν απ' αυτά που δεν λέγονταν..
γιατί το λες αυτό αποκρίθηκε αμέσως ο βασιλιάς..
μα νομίζω ότι είσαι πιο όμορφος απ' ότι συνήθως.. όχι ότι γενικά δεν είσαι όμορφος διόρθωσε αμέσως για να αποφύγει παρεξηγήσεις..
ναι είπε ο βασιλιάς.. νιώθω πολύ όμορφα και ανάλαφρα.. νομίζω ότι πρέπει να είμαι πιο όμορφος γιατί αισθάνομαι πιο όμορφα.. ξέρω ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας.. είπε αποφασιστικά ο βασιλιάς κάνοντας μια γλυκιά δήλωση..
Επόμενα συστατικά της ευτυχίας θα είναι η ξεγνοιασιά και η ομορφιά..!

Συμμετέχοντες (μέχρι στιγμής)στην πρόκληση 24days,είναι:
mystickland..

6 comments:

myStickland said...

ιδανικά τα συστατικά που σήμερα θα προσθέσεις..νομίζω χαρίζουν χρόνια,σε αυτόν που τα κατέχει!
φιλιά...

Memaria said...

Μακάρι να υπήρχε αυτή η λίμνη στα αλήθεια.....
Τα σημερινά συστατικά κι αν είναι απαραίτητα!!

Unknown said...

Ναι.. αλλά πως τα κατέχεις είναι το θέμα.. ωραία τα λέω αλλά στην πράξη είναι πιο δύσκολα από τα λόγια!!

Unknown said...

Μακάρι!!!!

ChristinaD said...

Πολύ ωραία ιστορία, διάλεξες πολύ όμορφες λέξεις!! Πρώτη φορά γράφω στο blog σου, πολύ όμορφο, θα τα λέμε συχνά από εδώ και πέρα. Σε ευχαριστώ και για το σχόλιο σου στο δικό μου. καλά να περνάς.

evonita said...

η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας.. κάτι ξέρει ο παλιός!! χι χι