Saturday, August 25, 2012

ελληνικά χαμόγελα παντού!!!!

Μετά από ένα ταξίδι διάρκειας 24 ωρών περίπου με τις σχετικές στάσεις είμαι στην ευχάριστη θέση να σας καλησπερίσω από ελληνικό έδαφος...μεγάλη  η χαρά μας!!! με τις μπλογκικές μου υποχρεώσεις θα επανέλθω σιγά σιγά αλλά λόγω μετακόμισης σε άλλο σπίτι στην Ελλάδα μπορεί να πάρει τον χρόνο του!!  η ανακούφιση της επιστροφής είναι μεγάλη!! τελικά είναι φοβερό αυτό το πράγμα που νιώθω κάθε φορά που βρίσκομαι πάλι πίσω.. ανακούφιση, γαλήνη, ηρεμία και σιγουριά..
το να ζει κάποιος στο εξωτερικό πιστεύω είναι πιο δύσκολο απ΄ όσο φαντάζει.. ό,τι και να γίνει πρέπει να το αντιμετωπίσεις μόνος σου.. έχει τύχει πολλές φορές να βρίσκομαι στην αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου μόνη μου για να συναντήσω τη γιατρό .. για να μη θυμηθώ μια σοβαρή περίπτωση ανάγκης, που άλλες πηγαίνουν στα έκτατα του νοσοκομείου, την πέρασα μόνη μου στη δουλεία την πρώτη μέρα που ξεκίνησα να δουλεύω και φυσικά δεν μπορούσα να φύγω και έτσι έκλαιγα μόνη από τον πόνο... γιατί όταν ο Α. δουλεύει η δουλεία του είναι τέτοια που δεν μπορεί να φύγει (όχι ότι δεν το έχει κάνει και αυτό όταν τον χρειάστηκα )..Όταν μετακομίζεις στο εξωτερικό για δουλειά το επαγγελματικό περιβάλλον είναι δύσκολο ειδικά στην αρχή για να δείξεις ποιος είσαι και πολύ χαίρομαι που ο Α. το έδειξε αυτό και έτσι μετά τις διακοπές μας περιμένουν εξελίξεις που βέβαια συνεπάγονται πολύ δουλειά από εκείνον και πολύ υπομονή από μένα… Έτσι όταν κανείς φεύγει για να πάει να δουλέψει πρέπει να δεχθεί ότι απλά είστε οι δυο σας (στην καλύτερη περίπτωση, γιατί έχω τουλάχιστον 3 παραδείγματα γυναικών ανύπαντρων που μένουν μόνες του και αυτό είναι πραγματικά σκληρό) για να αντιμετωπίσετε τα πάντα.. ακόμα και μια μετακόμιση που χρειάστηκε να κάνουμε την κάναμε οι δυο μας με τα χέρια.. ούτε φορτηγό δεν πήραμε γιατί έχουμε μεγάλο τζιπ.. και όλα φορτωθήκαν από εμάς... έτσι η Ελλάδα για μένα είναι το μέρος που με ηρεμεί η σιγουριά που αισθάνομαι από το γεγονός ότι μπορώ να χειριστώ διαφορετικά τις καταστάσεις.. όπως η μετακόμιση εδώ είναι μια ευχάριστη διαδικασία που θα την περάσω με δικούς μου ανθρώπους... η σημασία της οικογένειας λοιπόν είναι τεράστια στη ζωή ενός άνθρωπου..

Ο πόνος, οι δυσκολίες  όσο περισσότερο μοιράζονται τόσο πιο πολύ διαιρούνται..ενώ η ευτυχία πολλαπλασιάζεται και ποτίζει τις ψυχές των ανθρώπων ..

γλυκά φιλιά

8 comments:

myStickland said...

Πριν σε καλωσορίσω,να σου πω ενα μεγάλο μπράβο για τις σημερινές σκέψεις σου..Εγω ομολογώ οτι έχω πολλές φορές έρθει αντιμέτωπη με τη σκέψη της αλλαγής χώρας..αλλά άλλες τόσες σκέφτομαι αυτά όλα και δειλιάζω..Συμφωνώ τόσο μαζί σου..Μπορεί εμείς εδω να θαυμάζουμε τις φωτογραφίες σου και τον όμορφο τόπο που σας φιλοξενεί,αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα τόσο ρόδινα,όσο φαίνονται..Θέλει κόπο και υπομονή για να μπορέσεις να επιβιώσεις εκεί έξω..Ειδικά όταν η οικογένεια σου είναι μακριά!!
Ας χαρείς τώρα την αγάπη τους και τα φιλιά τους..
Καλά να περάσετε!

Katerina V *Pause blog* said...

Καλώς ήρθες!Μπράβο σου για αυτό τo post, που παρουσίασες με ειλικρίνεια ότι υπάρχουν αρκετές δυσκολίες προσαρμογής σε ξένη χώρα..δεν είναι όλα παραμυθένια όπως κάποιοι φαντάζονται. Στην πολυκατοικία μου, είναι μια οικογένεια με 2 μικρά κοριτσάκια. Ο πατέρας όταν έχασε τη δουλειά του και δεν μπόρεσε να στεριώσει σε άλλη έφυγε για το Abu Dhabi όπου τον προσέλαβαν σε καλή εταιρεία. Σίγουρα είναι δύσκολο που άφησε την οικογένεια,μπορεί να κάνει και 2 μήνες να τους δει αλλά ήταν προτιμότερο από το να μείνει άνεργος. Καλή συνέχεια με δύναμη,πολύ αγάπη και όμορφες στιγμές!!

evonita said...

Καλώς ήρθες στην Ελλάδα!!! Θα είσαι πολύ χαρούμενη! :) Είναι άλλο συναίσθημα.. έχω ζήσει κι εγώ κάποια χρόνια εξωτερικό και σε καταλαβαίνω απόλυτα! Απόλαυσέ το όσο μπορείς! Να περάσετε όμορφα! Φιλάκια!!

Memaria said...

Καλώς ήρθες...
Έχεις πολύ δίκιο σε όλα όσα λες..αλλά έτσι κι αλλιώς η ζωή δεν είναι εύκολη..παντού χρειάζονται υποχωρήσεις και υπομονή..μάλιστα στις εποχές που ζούμε, το να φεύγεις από την Ελλάδα είναι μάλλον προνόμιο...έχει δυσκολίες, αλλά κι εδώ μόνο δυσκολίες αντιμετωπίζουμε πια..
Καλά να περάσεις στα πάτρια εδάφη!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Καλώς την, καλώς της!!! Σου εύχομαι να περάσεις τόσο όμορφα όσο το φαντάζεσαι... αλλά μην νομίζεις ότι ξεχνάμε ότι μας χρωστάς μερικές φώτος από τα εξωτικά μέρη που πήγες,ε!χιχι! Καλές ελληνικές διακοπές! Callie by Anthomeli

Katerina said...

Καλώς ήρθες στα πάτρια εδάφη, φαντάζομαι πόσο γλυκιά θα είναι η επιστροφή!
Να περάσετε καλά!

Unknown said...

Ευχαριστώ όλους πάρα πολυ για τις ευχές!! όντως είναι δύσκολα παντού.. η Ελλάδα βέβαια για μένα είναι πιο γλυκιά ακόμα και στα δύσκολα, βέβαια δεν ζω εδω μόνιμα πια!!! φιλάκιααα

meii flynn said...

Thanks for a great readd