Tuesday, November 27, 2012

Η ιστορία μιας γαλοπούλας!

Για το τραπέζι που θα κάναμε μιλήσαμε εδώ.. είπαμε τι θα κάναμε με τη γαλοπούλα, αλλά τι τελικά κάναμε θα μάθεις εδώ..
Την γαλοπούλα την αγοράσαμε και τη φωτογραφήσαμε με πόζα νευρική στην κατάψυξη!!!
3 μέρες πριν από το τραπέζι, την βγάλαμε για να αποψυχθεί και με υπομονή περιμέναμε.. Κάναμε τη λίστα μας και κατηφορήσαμε προς το super market!!! Πήραμε όλα τα απαραίτητα μυρωδικά μας, μαζί με διάφορα άλλα και επιστρέψαμε χαρούμενοι, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή μας! Το βράδυ πριν το τραπέζι η γαλοπόύλα βαπτίστηκε.. δεν έβαλε τα γιορτινά της όμως..
Προτίμησε τη γυμνια της...



Το νερό που θα την υποδέχοταν δεν θα περιείχε λάδι αλλά ΠΟΛΛΑ μυρωδικά..
Μπαχάρι, caraway, κόκκους μουστάρδας, γλυκάνισο,πιπέρι, άλατι, ξύλο κανέλλας, ginger, κρεμμύδια στα 4, ένα πορτοκάλι και λίγο πετιμέζι είναι αυτά που καταφέρνω να θυμηθώ!!!


Εκείνη στην αρχή δεν πολυθέλει αλλά δεν είχε και πολλές επιλογές!! Τελικά πέρασε το βράδυ της σε δροσερό μέρος και το πρώι μας έκανε να νιώσουμε ότι έχουμε κάνει τη σωστή επιλογή που αποφασίσαμε να την βαπτίσουμε!! Ένα ευχάριστο άρωμα απλώνεται στο χώρο όταν το καπάκι ανοίγει... και εκείνη ξεπροβάλλει φορώντας τα μυρωδικά για πανωφόρι!  Έκαναν καλή παρέα το βράδυ σκέφτομαι και προχωραώ να τη γεμίσω.. Με μια συνταγή με κιμά, μήλα, λίγα δαμάσκηνα, σταφίδες, καρύδια, κάστανα και λίγο κρασί για να μεθύσουν!
Πάνω απο το πανωφόρι της που μετά το σκούπισμα έχει απομείνει λειψό.. φοράει καινούργιο ρούχο με βούτυρο, πορτοκάλι και κονιάκ και μπαίνει στο φούρνο να εκπληρώσει το σκοπό της!!

4 comments:

vivi ka said...

Πρέπει να "αισθάνθηκε" πολύ όμορφα αυτή η γαλοπούλα με τόσο περιποίηση! :)
Γαλοπούλα έφτιαξα δυο -τρεις φορές όλες όλες. Δεν την τρώνε τα παιδιά μου με τίποτα. Σκέφτομαι να κάνω άλλη μια απόπειρα φέτος. :)
Καλό βράδυ! Φιλιά!

airis said...

χεχε εγώ τη λατρεύω τη γαλοπούλα ...Η number 1 καθαρή πρωτεΐνη ! Ειδικά το στήθος της!
Μου άρεσε ο τρόπος παρουσίασης σου!
Φιλάκια!

evonita said...

Και μένα μου αρέσει η γαλοπούλα!!! επίσης αυτά τα μυρωδικά που αναφέρεις είναι σε μια συσκευασία? τα πουλάνε χύμα εκεί? για πες μου να μάθω, μου αρέσουν πολύ τα μπαχαρικά!!

Dimitra•Counting SΜiLES said...

Δεν ειχα ξαναδει βαπτιση γαλοπουλας:)