Monday, November 26, 2012

Πως να φτιάξουμε το δικό μας χριστουγεννιάτικο χωριό χωρίς έξοδα!!-Day 30 before christmas

Οι χριστουγεννιάτικες προετοιμασίες λίγο πολύ ξεκίνησαν για όλους.. Τι θα λέγατε φέτος να φτιάξετε ένα μικρό χριστουγεννιάτικο χωρίο στο σπίτι σας.. Το χριστουγεννιάτικο χωριό είναι η απεικόνιση ενος χωριού (με τα σπίτια, την Εκκλησία, τα μαγαζιά, το τρενάκι, τους ανθρλωπους να περπατάνε ανέμελοι και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε) σε μικρή κλίμακα!
Είναι ένα ακριβό χόμπυ όμως, αλλά υπάρχει κάποιος τρόπος να το προσπεράσουμε αυτό..
Πριν έρθω εδώ δεν ήξερα τι είναι το χριστουγεννιάτικο χωριό, μέχρι που η Νικολέττα, μάς κάλεσε για έναρξη της εορταστικής περιόδου στο σπίτι της (πέρυσι).. Τι μπάντες να κάνουν παρέλαση, τι προβλήτες, τι σημαιοστολισμένα καραβάκια, τι θάλασσα, χαμός)



Πάθαμε μεγάλο σοκ (και εγώ και μια άλλη ελληνίδα φίλη) και αποφασίσαμε να πάμε να αγοράσουμε και εμείς τα σπιτάκια μας με τη λογική ότι σιγά σιγά κάθε χρόνο θα εμπλουτίζουμε την συλλογή μας..
Ψάχνοντας να βρω εναλλακτικές είχα πέσει πάνω σε αυτα τα σπιτάκια, που βρίσκοταν στο site ενος μεγάλου παγωτατζίδικου.. τα είχα κατεβάσει και τα είχα κρατήσει (πάλι καλά γιατί τώρα δεν τα βρίσκω..) και έτσι σας τα παρουσιάζω..
Εσείς αγοράστε ένα μεγάλο φύλλο ακουρέλας (ή λιγότερο σκλήρο) σε μαύρο και σε άσπρο. Πάρτε τα δυο χαρτιά και ενώστε τα μεταξύ τους έτσι ώστε κάτω να έιναι το μάυρο και από πάνω το άσπρο.
Εκτυπώστε τα παρακάτω σπιτάκια και κολλήστε τα στο χαρτί που μόλις ετοιμάσατε. Αφήστε το να στεγνώσει λίγο και μέτα κόψτε και τα τρία χαρια μαζί στο σχήμα του σπιτιου. Όταν τελείωσετε πρέπει να έχετε το μάυρο κάτω, το άσπρο ενδιάμεσα και το σχέδιο του σπιτιού από την εξωτερική μεριά. Ενώστε τα σπτάκια όπως λένε οι οδηγίες και voila  έχετε το πρώτο σας σπίτάκι..
Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα σπιτάκια.. όταν τελείωσετε, αποφασίστε ου θα στήσετε το χωριουδάκι σας.. Βάλτε ένα λευκό τραπεζομάντηλο και από πανω μια λεπτή στρώση βαμβάκι.. Καλό είναι να φτιάξετε κάποια επίπεδα βάζοντας κουτάκια κάτω από το τραπεζομάντηλο... Στήστε το χωριό σας και βάλτε κάποια ανθρωπάκια από τα παιχνιδάκια που έχετε από τα παιδιά σας,

αν δεν έχετε ανθρωπάκια θα δημιουργήσετε ένα χωριουδάκι αρχικά, με τις αγελαδίτσες και σιγά σιγά βλέπετε τι θα κάνετε. Η δημιουργία ενος χριστουγεννιάτικου χωριού εξάλλου είναι μια συνεχόμενη διαδικασία που δεν σταματάει κατά την διάρκεια των γιορτών.. όλο και κατι θα προσθέσετε..
Πάρτε τα όμορφα λαμπιόνια σας και δώστε φως, λάμψη και ζωή στα σπιτάκια σας.. βάλτε και κάποια λαμπάκια μέσα στα σπιτάκια, γιατί με το μάυρο αντανακλα όμορφα!




Καλές δημιουργίες!!
Σας φιλώ!!!

Ιστολόγια που συμμετέχουν μέχρι στιγμής

8 comments:

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Πρωτότυπη διαδικασία! Περιμένω να μας δείξεις και το δικό σου αποτέλεσμα για να με πείσεις! Γιατί η φίλη σου ναι μεν με πείθει αλλά για να φτιάξω όλο αυτό το χριστουγεννιάτικο χωριό με τέτοια στολίδια θέλει πολλαααααααααααα λεφτά!
kathy by anthomeli

Unknown said...

Απλά μια εναλλακτκή παρουσιάσα. Η φίλη μου τα είχε αγοράσει όλα τα στολίδια και εγώ επίσης έκανα κάποιες αγορές για το δικό μου χωριό,αλλά μπορεί κάποιος να θέλει κάτι ποιο οικονομικό. Το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ιδιο άλλα θα είναι καλό. Εγώ το έψαξα για να το κάνω έτσι, πήρα και τα υλικά αλλά δεν το πραγαμτοποίησα ποτε. Μπορεί κάποια να θέλει να το κάνει!!

vivi ka said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Αν φαίνεται τόσο όμορφο στις φωτογραφίες, φαντάζομαι πόσο υπέροχο είναι στην πραγματικότητα!
Έπρεπε αυτό να το έχω δω πριν χρόνια! Θα είχα συγκεντρώσει ολόκληρη πόλη ως τώρα :)
Θα προσπαθήσω πάντως κάποια στιγμή να φτιάξω ένα σπιτάκι, να δω πως θα βγει! :)

Unknown said...

Καλημερα! Μπορεί να μη βγει όπως των φωτογραφιών, αλλά πιστεύω ότι θα είναι γλυκούτσικο.. Είναι πολύ ακριβά αυτά τα σπιτάκια για να τα πάρεις έτοιμα και έτσι είπα να δώσω μια εναλλακτική που είχα βρει περυσι που το εψαχνα! φιλάκια

Memaria said...

Πάρα πολύ όμορφη ιδέα..για φέτος δεν το βλέπω, αλλά μου άρεσε!!

Dimitra•Counting SΜiLES said...

Αυτό είναι έργο τέχνης! Καλή επιτυχία σου εύχομαι και υπομονη! Χα χα χα.
Περιμένουμε τις δικές σου φώτο σιγά σιγά.

Σοφία said...

Καταπληκτικό φαίνεται !
Θα μου άρεσε ...
Φιλιά !

evonita said...

υπέροχη ιδέα, δεν το έχω ξαναδεί!!!! πρέπει να οργανωθώ, αλλά μάλλον για του χρόνου!!! φιλάκια!!