Saturday, November 17, 2012

Happy thanksgiving-Μενού Ευχαριστιών!

Όπως ανέφερα στην προηγούμενη ανάρτηση μου, θα κάνουμε thanksgiving dinner για τους φίλους μας. Βρίσκουμε και οι δυο μας ότι είναι μια πολύ όμορφη γιορτή του χρόνου και μια καλή ευκαιρία να ευχαριστήσεις το Θεό για τα όμορφα πράγματα που σου χαρίζει καθημερινά.. και σίγουρα χαρίζει σε όλους! αρκεί να μπορέσουμε να εστιάσουμε σε αυτά μακριά από κάθε κακό που μας δηλητηριάζει τις ευλογίες αυτές!!
Με αφορμή τη γιορτή αυτή λοιπόν, θυμήθηκα τότε που ήμασταν στην Ελλάδα ακόμα και είχαμε ήδη καθιερώσει να κάνουμε καθιστό τραπέζι για 20 άτομα την παραμονή Χριστουγέννων!!
Απαραίτητο "αξεσουάρ" της τότε προετοιμασίας ήταν το μενού μας.. με χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και τη τηλεόραση να παίζει χριστουγεννιάτικο power point.. dinner μουσική στην αρχή και στις 12 ακριβώς αλλαγή σκηνικού και ο Α σαν άλλος Άγιος Βασίλης να χτυπάει την καμπάνα και να μοιράζει σε όλους τα δώρα τους!! Ο καιρός πέρασε και έτσι το 2010 και το 2011 μας βρήκαν να γιορτάζουμε στο Ντουμπάι μακριά από τους δικούς μας....,χωρίς μαγειρέματα, χωρίς γαλοπούλες και χοιρινά, χωρίς χριστόψωμο αλλά με μια κάρδια που συνεχίζει να αγαπά να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να γιορτάζει!!
Φέτος λοιπόν θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε λίγο από τα παλιά και να οργανώσουμε ένα γιορτινό τραπέζι με κάποιους φίλους μας, χωρίς χριστουγεννιάτικο στολισμό του σπιτιού ακόμα, αλλά με μπόλικη διάθεση για να ευχαριστήσουμε τους φίλους μας.
Με τη λογική αυτή και δεδομένου ότι κατά την διάρκεια της εβδομάδας δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος, σήμερα τελείωσα και το μενού μας καθώς επίσης και τη καρτούλα που θα τους δώσω..
Οι φωτογραφίες είναι από το ιντερνετ.


Το μενού αυτό θα παίξει και διακοσμητικό ρόλο δίνοντας λίγο χρώμα στο τραπέζι μας!
Τις συνταγές τις βρήκα στο ιντερνετ και θα τις κάνω λίνκ για όσες θέλουν να δοκιμάσουν.
Για την γαλοπούλα όμως θα χρησιμοποιήσω δικιά μου συνταγή-δοκιμασμένη για τη γέμιση και μια πολύ όμορφη τεχνοτροπία από το πολύ πολύ πολύ αγαπημένο blog της Βίκυς που με συντροφεύει εδώ και 2 χρόνια σε όλες μου τις μαγειρικές απόπειρες.. το αγαπημένο tastefull. Η γαλοπούλα θα "βαπτιστεί" λοιπόν και θα μείνει ώρες πολλές στο ψυγείο μας!!! είναι πολύ κρίμα που δεν παίζει πια το βιντεάκι της Nigella Lawson και που μάταια χθες έψαχνα στο you tube να το βρω! πραγματικά ο τρόπος με τον όποιο το παρουσιάζει είναι φοβερός!
Η γέμιση θα είναι δικιά μου συνταγή και θα την παρουσιάσω εντος των ημερών...
τα υπόλοιπα είναι συνταγές της Martha Stewart..
Apple Butternut Squash Soup
Mashed Potaoes
Brussels Sprouts with Lemon and Walnuts
Cranberry-Orange Sauce  
Butter-Pecan Sweet Potatoes
Old-Fashioned Apple Pie
Ελπίζω να βγουν καλά.. σίγουρα θα προσπαθήσω να σας ενημερώνω με φωτογραφικό υλικό!!!
Τώρα αν αναρωτιέστε πόσα άτομα θα είμαστε.. θα είμαστε 7.. και γι αυτό θα προσπαθήσω να μην κάνω τεράστιες ποσότητες από καθένα από τα πιάτα...

Let the party begin!!!



Ένα μικρό update : το συγκεκριμένο μενού όσο ξενικό και αν σας φαίνεται αξίζει να το δοκιμάσετε! Ξεκινήστε μια μέρα φτιάχνοντας τη σούπα και σιγά σιγά επεκταθείτε και στα υπόλοιπα.. πιστεύω ότι δεν θα απογοητευθείτε, εμείς πάντως δεν απογοητευθήκαμε!! Καλή επιτυχία!!!

13 comments:

myStickland said...

Μπράβο !!!
Το μενού φαίνεται πολύ γευστικό!!!μου αρέσουν πολύ οι ιδέες σου και περιμένουμε να μας ενημερώσεις,με πολλές νόστιμες φωτογραφίες:):)
Καλό μεσημέρι:):)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Τι υπέροχες οι αλλαγές σου στο blog! Oi φώτος, η φωτογραφία σου... Ολα!!!! Οσο για το μενού, αν και είναι λίγο ξενικό (αν εξαιρέσουμε την γαλοπούλα) θα ήθελα σαν τρελή να τα δοκιμάσω όλα!!!! Καλή επιτυχία και φυσικά καλά να περάσετε!!!! Callie by anthomeli

Joan said...

πολυ καλο το μενου φαινεται!!
σ'ευχαριστουμε! ;)

Memaria said...

Πάρα πολύ ωραίο φαίνεται το μενού..είμαι σίγουρη πως θα το ευχαριστηθείτε..!

Lyriel Bee said...

Είσαι μια γλύκα!
Φαίνονται και ακούγονται όλα πεντανόστιμα!
Περιμένω να δω και τη συνταγή για τη γέμιση και φωτογραφίες :)
Είναι αγαπημένη μου γιορτή και τη χαίρομαι πάρα πολύ, είμαι σίγουρη πως θα τα κάνεις τέλεια!
Θα πέσει πολύ μαγείρεμα την Πέμπτη ;)
Φιλιά Σταυρουλάκι ** θα ξαναπεράσω

Unknown said...

Καλές προετοιμασίες!! εμεις θα το κάνουμε Παρασκευή για έχω χρόνο.. 1η παρατυπία... το ξέρω!!
φιλακιααααα

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

"Απαραίτητο "αξεσουάρ" της τότε προετοιμασίας ήταν το μενού μας.. με χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες και τη τηλεόραση να παίζει χριστουγεννιάτικο power point.. dinner μουσική "
Δεν το κατάλαβα ακριβώς!
Κάνετε σε power point παλιές φώτο από Χριστούγεννα; Τέλειο!
Μενού με χριστουγεννιάτικες φωτογραφίες είναι η φώτο με το μενού έτσι; Κι αυτό τέλειο!
Ελπίζω να τα κατάλαβα σωστά!
Kathy by anthomeli

evonita said...

τι τέλειο μενού!!! πολύ γκουρμεδιάρικο!!! θέλω πολύ να μάθω και τη συνταγή σου!!! και φυσικά να δω πολλές πολλές φωτογραφίες από τη βραδιά!!! :)

Unknown said...

Όχι ακριβώς! Βρήκαμε μια εικόνα ενος χιονισμένου σπιτιού (την μια χρονιά) και ένα τζάκι με μια φωτογραφία μας στο πρεβάζι την άλλη (δεν ξέρω που την βρήκε, αλλά η φωτογραφία ήταν μέρος του σπιτιού και με κάποιο τρόπο φόρτωνες τη δικιά σου φωτογραφία και αυτή εμφανίζονταν σε μια μικρή κορνίζα που ήταν ακουμπησμένη στο τζάκι)! Δεν ήταν ακριβώς φωτογραφίες.. ήταν σαν εικόνες παιδικού.. (όχι πραγματικές δηλαδή!!) και εκεί πάνω δημιουργήσε ο Α το μενού στο photoshop.
Στη τηλέοραση έπαιζαν χριστουγεννιάτικές εικόνες (έλκηθρα, χίονι) και ένα animated screensaver!Το θέλαμε πιο παιδικό..
Θα ετοιμάσω μια ανάρτηση για να βάλω και κανένα λίνκ.. φιλάκιααα

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

ναι μου αρέσουν οι ιδέες αυτές!
kathy by anthomeli

___ said...

Το μενού σου δείχνει τέλειο... και φαντάζομαι ότι μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφω θα έχει εξαφανιστεί όλο :)
Φοβερή οργάνωση!

TasteFULL said...

Να περνάς καλά Σταυρούλα, όπου βρίσκεσαι και να έχεις ανθρώπους που αγαπάς κοντά σου. Μεγαλώνω κι εγώ ένα ναυπηγό -είναι στο τρίτο έτος των σπουδών του τώρα- και καταλαβαίνω πως θα βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα.
Σ'ευχαριστώ πολύ που με θεωρείς τόσο αγαπημένο blog, χαίρομαι κι εγώ αν καταφέρνω να δίνω γεύση στη ζωή των ανθρώπων.
Καλές γιορτές :)

Unknown said...

Ευχαριστώ πάρα πολύ!! Το ξέρω ότι υπάρχει και ναυπηγός στην οικογένεια σας!!! Να είναι καλά να τα βγάλει πέρα με τις σπουδές του!! δεν ειναι απαραίτητο ότι όλοι οι ναυπηγοί είναι εκτός Ελλάδας.. εξαρτάται με το τι θέλει να ασχοληθεί.. εμείς ήρθαμε εδώ για να ασχοληθούμε με κατι πιο εξειδικευμένο!!ταξιδια πάντως όλοι οι ναυπηγοί έχουν άλλα μόνιμη εγκατάσταση εκτος..? όχι τόσο πολλοί.. εξάλλου είμαστε μόνο 60 στο κάθε έτος στην Ελλάδα και όλο και κάπου απορροφούμαστε! Εύχομαι τα καλύτερα στο γιο σας, ειδικά τωρα στο 3 είναι λίγο πιο απαιτητικά τα πράγματα!!
τα φιλιά μου!