Friday, November 9, 2012

Sultanate of Oman

Το σουλτανάτο του Ομαν είναι μια μεγάλη μουσουλμανική χώρα που συνορεύει με τη Σαουδική αραβία, την Υεμένη και φυσικά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα! Η πρωτεύσουσα της είναι η Μασκάτ στην οποία θα αναφερθώ σε άλλη ανάρτηση.


Πριν από 2 χρόνια αποφασίσαμε να πάμε μια εκδρομούλα κοντά στη γειτονιά λίγο πριν τα χριστούγεννα. Διαλέξαμε το Ομαν γιατί μας είχαν πει ότι είναι πολύ όμορφα να πας ημερήσια κρουαζιέρα στα φιορδ της περιοχής. Το κύριο μέρος της χώρας βρίσκεταi δυτικά των Εμιράτων αλλά υπάρχει και ένα πολύ πολύ μικρό κομμάτι της που βρίσκεται βόρεια.. πολύ κοντά με το Ιράν!Αυτό το μικρό κομμάτι αποφασίσαμε να επισκεφθούμε.. την Khasab..! και να κάνουμε και την εκδρομούλα με τα παραδοσιακά τους ξύλινα πλοιαράκια που είναι ΓΕΜΑΤΑ με χαλιά..  τι χαλιά δηλαδή, μάλλον κιλίμια!



Το τοπίο τριγύρω είναι σχεδόν σεληνιακό! Η "ατραξιόν" της εκδρομής αυτής εκτός από το snorkling -κοινώς βουτιές με μασκούλες- ήταν τα δελφίνια που έπαιζαν γύρω από το πλοίο μας.. το προσωπικό του πλοίου έκανε ένα συγκεκριμένο κάλεσμα στα δελφινάκια και εκείνα πλήσίαζαν!

 

Καλέσαμε και τα ψαράκια ρίχνοντας ψωμάκι...
Τα βλέπετε που έχουν τσιμπήσει!! Ήταν ΠΑΡΑ πολλά!
Κάναμε και τις βουτιές μας!
Κάποιος έπιασε και ένα αστερία-μπέμπη!!
Να η μια πλευρά...
 Ορίστε και η άλλη!!











8 comments:

myStickland said...

μύρισε καλοκαιράκι!
αχ..τι καλά!

vivi ka said...

Όμορφο ταξιδάκι! :))

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Μόνο τόσα λίγα; Κι άλλες εικόνες θέλουμε!
Kathy by anthomeli

Dimitra•Counting SΜiLES said...

Μπράβο Σταυρούλα! Τι όμορφες φωτογραφίες. Καλώς σε βρίσκω και εγώ στο ταξιδεμένο blogoσπιτάκι σου. Πάω να χαζέψω δελφίνια, τοπία και Ντουμπάι:)

evonita said...

wow!! υπέροχες εικόνες Σταυρούλα!!! απίθανα μέρη.. τι νερά.. εντάξει τα κιλίμια στο καραβάκι θεϊκά!!! :) πανέμορφα τα δελφίνια αλλά και μπέμπης αστερίας!!! πάντα να μας ταξιδεύεις, περνάμε τέλεια! :)φιλάκια πολλά!!

Unknown said...

αυτό ήταν λίγο πριν τα Χριστούγεννα και ακόμα καλοκαιρι... ο καιρός δεν καταλαβαίνει τίποτα.. ούτε εποχές ούτε ατμόσφαιρα Χριστουγέννων.. οι φίλοι μας βάζουν τα κλιματιστικά στο φουλ για να νιώσουν ότι κρυώνουν και ότι έχουμε Χριστούγεννα!

evonita said...

χα χα, σοβαρά? τέλειοο! :)

Lyriel Bee said...

Αυτό θα έλεγα κι εγώ τώρα, κοίτα να δεις πριν τα χριστούγεννα και κάνουν μπανάκι στα καταγάλανα νερά!!
Τι παράξενο αυτό.. τα μέρη είναι εκπληκτικά όπως φαίνονται από τις φωτογραφίες ! Αλλά και μέσα στο βαρκάκι με τα χαλιά ε; άλλη αίσθηση, πανέμορφα :)