Thursday, January 10, 2013

Μια βόλτα στην καρδιά του Dubai!!!

Μια γλυκιά καλημέρα σε όλους!!
Καθώς πλησιαζούν οι μέρες που θα αφήσουμε πίσω μας αυτό το μέρος είπαμε να το εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε μια βαρκάδα!!
To Dubai σε ένα σημείο του χωρίζεται στα δυο από ένα κανάλι. Οι περιοχές που χωρίζει (Deira - Bur Dubai) αποτελούν τον πυρήνα του παλιού Dubai.. Από εκεί ξεκίνησε το εμπόριο.. εκεί εγκαταστάθηκε η οικογένεια των σείχιδων και εκεί ακόμα χτυπά η καρδιά της πόλης!!
Η προεκταση του φτάνει στη θάλασσα και επεκτάθηκε και αναβαθμίστηκε στα 50's 60΄s έτσι ώστε να είναι πιο φιλικό για το εμπόριο (τα πλοιαράκια (dhows) εβρισκαν εκεί ένα απανεμο μέρος για να ξεφορτώσουν tα εμπορεύματα τους που κουβαλούσαν ακόμα και από την Ινδία!). Ακόμα και σήμερα συνεχίζει να είναι ένας μεγάλος εμπορικός αλλά και τουριστικός σταθμός του Dubai!
Η attraction του creek είναι τα ίδια τα καραβάκια που για τουριστικούς λόγους έχουν μετατραπεί σε μικρά κρουαζερόπλοια που σου προσφέρουν μια ξέγνοιαστη βόλτα στο κανάλι με φαγητό και κάποιο show!


Το show χθές ήταν ένας χορευτής που χορεύε παραδοσιακά αραβικά, στοβιλίζοντας γύρω από τον εαυτό του για αρκετή ώρα.. Δεν είχα συνειδητοποιήσει ποσο δύσκολο έιναι μέχρι που ήρθε στο τραπέζι μου άπλωσε το χέρι και μου είπε ακολούθησε με.. Ξάφνου βρισκόμουν εγώ στο κέντρο της σκηνής και γύριζα γύρω γύρω φορώντας τη φούστα του.. Τα πεθερικά μου και ο Α. γελούσαν καθότι γνωρίζουν ότι όλα αυτά πολύ αραβικά δεν τα θέλω καθόλου.. ότι δεν σου αρέσει και ότι κοροιδεύεις το λούζεσαι!!! Ισχύει εκατό τοις εκατό!!!!

Δίπλα μας ένα ζευγαράκι Φιλιππινέζων έκαναν βόλτα και απολαμβαναν την όμορφη βραδιά... Δεν δίστασα να τους φωτογραφίσω με φόντο το πλοιαράκι..

Θα σας εκμυστηρευτώ κάτι... έχω και καλές φωτογραφίες με τη μηχανή αλλά για λόγους χρόνου και για να σας δώσω μια ιδέα σήμερα αναρτώ μόνο αυτές από το κινητό που βεβαίως υστερούν!! Αλλά απ' το ολότελα... κάτι είναι και αυτό!! Ελπίζω σύντομα να επανορθώσω!!  ;)



Φιλάκια από το εξωτικό Dubai ....
Stavroula

10 comments:

Aθηνά Π.Κ. said...

Καλημέρα, ωραία βολτίτσα , να μαθαίνουμε κι άλλα μέρη μακρινά !! Αυτό το "ό,τι κοροιδεύεις το λούζεσαι" ισχύει , συμφωνώ κι εγώ !!
Να΄σαι καλά , με βαριά καρδιά μάζεψα τις γιορτινές καρτούλες μας για του χρόνου , μαζί και τις γλυκούτσικες καμήλες σας !!

airis said...

Α! Όμορφη η βόλτα σου καλή μου!
Υπέροχη η φωτό με το ζευγαράκι!
Φιλάκια!

vivi ka said...

Σε φαντάζομαι στο κέντρο της σκηνής να στροβιλίζεσαι!! :)
Πολύ όμορφη η βολτούλα που μας έκανες.
Θα περιμένω και τις φωτογραφίες από την μηχανή :)
Φιλάκια!!

Art4life said...

Σταυρούλα μου καλή χρονιά να έχουμε...πάντα έτσι όμορφες βόλτες να κάνετε!!
όμορφα μέρη...διαφορετικά!!!
κάποια μέρα ελπίζω να επισκεφτούμε και μεις τη μαγική ανατολή!!
φιλιά

Katerina V *Pause blog* said...

Αυτό που είπες είναι νόμος, ό,τι κοροϊδεύεις το λούζεσαι!!
Πολύ όμορφες είναι και από το κινητό πάντως!! Είστε όλη η οικογένεια εκεί, δεν είστε μόνοι;;Να περνάτε όμορφα πάντα!!Φιλιά!!

Dimitra•Counting SΜiLES said...

Οι φωτογραφίες σου, έστω και από το κινητό είναι υπέροχες και ταξιδιάρικες!
Δική σου με την φούστα του χορευτή και τις αραβικές φιγούρες δεν μας ανέβασες όμως:)

myStickland said...

τι καλά!!
Αχ βρε Σταυρούλα,τι όμορφες φωτογραφίες μας δείχνεις!
Ελπίζω να είναι εξίσου όμορφα εκεί που θα πάτε!!
φιλιά*

Unknown said...

Ηρθαν για διακοπές Χριστουγέννων !! Μόνοι μας είμαστε !!

Unknown said...

... Μπορεί να είναι κ πιο όμορφα....!!!!

evonita said...

Τι υπέροχη βαρκάδα ήταν αυτή!!! Πολύ καλά κάνατε, μας χάρισες πραγματικά πανέμορφες εικόνες!!! Ανυπομονώ να δω κι άλλες!!! τρελαίνομαι για φωτό πολλές!! όσο για αυτά που κοροϊδεύεις ότι τα λούζεσαι κάποια στιγμή ισχύει!!! :) φιλάκια πολλά!!!