Wednesday, January 16, 2013

Moving tips - Μετακόμιση με μέθοδο!


Καλημέρα...
Γνωρίζω ότι μια μετακόμιση συνήθως δεν είναι κάτι που σου συμβαίνει κάθε μέρα αλλά αν σου τύχει πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένος!!!Πολλοί είναι αυτοί που τρομάζουν ακόμα και στην ιδέα.. αλλά αν έχεις μεθοδικότητα κάτι μπορέις να καταφέρεις!!

Φωτογραφία εδώ
Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν..πως προετοιμάζεσαι...
Moving Tips
Φωτογραφία εδώ
Ξεκινάς αποφασίζοντας ποιο δρόμο θα διαλέξεις.. τον εύκολο ή τον δύσκολο... Ο εύκολος λέει ότι παίρνεις τηλέφωνο την μεταφορική και τους λες να έρθουν να σου πακετάρουν τα πράγματα.. εσύ το μόνο που κάνεις είναι  να επιτηρείς να βοηθάς να συμβουλεύεις (το οποίο έχει και αυτό τον κόπο του.. ) αλλά... δεν συγκρίνεται με τον δεύτερο δρόμο που λέει τα εξής..

Φωτογραφία εδώ

Υπολογίζεις πόσα πράγματα έχεις και πηγαίνεις κα αγοράζεις κόυτες.. θα χριαστείς όλων των μεγεθών.. τα βαριά αντικείμενα καλό είναι να μπαίνουν σε μικρότερες κούτες και να συδυάζονται με ελαφριά πράγματα για να μην αυξάνεται υπερβολικά το βάρος της κούτας...

Μαζί με τις κούτες θα χρειαστέις:
·         Προστατευτικό πλαστκό με φουσκάλες
·         Χαρτόνι χοντρό
·         Ταινίες χοντρές και Χαρτοταινίες (βασικό είναι να σκεφθείς ότι οι ταινίες αφηνούν κόλλα και σίγουρα δεν θες τέτοιου είδους διακοσμητικές γραμμές στο επιπλάκι σου, γι αυτό θες την χαρτοταινία...)
·         Πλαστικό σε ρολό για προστατεύσεις κάποια αντικείμενα πρωτού τα βάλεις στις κούτες
·         Μαρκαδόρους για να γράφεις στις κούτες
·         Χαρτοκόπτη, για κόβεις το χαρτόνι και το bubble wrap..
·         Χαρτί και στυλό για να γράφεις τις κούτες.
·         Υπομονή.. τα δύσκολα ξεκινούν.
Ξεκίνα να ετοιμάζεις τις κούτες..
Φωτογραφία εδώ
Άρχισε να τυλίγεις και προσπάθησε να κατηγοριοποιήσεις τα πράγματα σου. Όταν υπάρχει θέμα με το πόσο όγκο θα έχουν τα πράγματα σου (χρεώνεται πιο πολύ!) προσπάθησε να χωρέσεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα. Αυτό σημαίνει ότι για να καλυφθεί το μπαουλάκι του σαλονιού πρέπει εξωτερικά να καλυφθεί με μια κουβέρτα (που σαφώς δεν ανήκει στο σαλόνι) και να περιέχει πράγματα που και αυτά μπορεί να ανήκουν στη κουζίνα για παράδειγμα.. θέλω να πω ότι θα ήταν ιδανικό να γεμίζεις τις κούτες με πράγματα από ένα χώρο κάθε φορά αλλά αν θες να κάνεις σωστή δουλειά και με όσο το δυνατόν λίγότερο όγκο, αυτό απλά αποτελεί ουτοπία!
Γεμίζεις τις κόυτες σου μέχρι ένα σημείο μετά αστην ανοιχτή και πήγαινε στη επόμενη.. Μην έχεις παραπάνω από 3 κούτες ανοιχτες ταυτόχρονα αλλά ούτε και λιγότερες.. κάτι που δεν χωράει στη μια μπορεί να είναι το ιδανικό μέγεθος για μια άλλη.. όταν θεωρήσεις ότι την έχεις γεμίσει καλά και ότι τα πράγματα δεν θα κουνιούνται, κλείστην και βάλτην σε μια γωνία να περιμένει την επόμενη να την καπακώσει!!
Πριν την κλείσεις όμως μην ξεχάσεις να της δώσεις αριθμό και  να γράψεις τα περιεχόμενα της κούτας.. θα σου χρειαστούν!!
Η λίστα των πραγμάτων θα σου φανεί πολύ χρήσιμη και στο ξεπακετάριμα (θα ακολουθήσει σχετική ανάρτηση σε κανένα εξάμηνο!!!).
Πράγματα που δεν έχουν κουτί πρέπει να προστατεφθούν με χαρτόνι!!
Μη ξεχάσετε να βάλετε το βελάκι!! Πρέπει οι μεταφορείς να γνωρίζουν ποια είναι η πάνω πλευρά ενός κουτιού (για κάποια αντικείμενα αυτό είναι πολύ σημαντικό!)
Ογκώδη αντικείμενα όπως καναπές ή πολυθρόνες καλό είναι να πακεταριστούν από τους ειδικούς, αλλά αν θέλετε να τολμήσετε.. μη ξεχάσετε να βάλετε προστατευτικό πλαστικό πριν τα τυλίξετε με χαρτόνι.. Δεν θα θέλατε πιστεύω να σας περιμένουν εκπλήξεις λεκέδων στον πολύ ομορφο καναπέ σας όταν τον ξεπακετάρετε!!
Αυτά προς το παρόν.. θα ανανεώσω αν σκεφθώ κάτι ακόμα!
Τα φιλιά μου,
Σταυρούλα

23 comments:

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Μετακομίζεις κι έχεις και όρεξη για αναρτήσει! Ωραία η ιδέα σου για συμβουλές σχετικές με μετακόμιση! Καλό κουράγιο! Που θα πάτε;
Kathy by anthomeli

evonita said...

πολύ χρήσιμες συμβουλές!! κι εγώ έτσι τα ετοιμάζω.. και κρατάω σημειώσεις με το ποιός αριθμός έχει και τι σε ένα χαρτάκι. μάλιστα εγώ είχα δώσει και ένα χαρτάκι στους μεταφορείς όταν μετακόμισα με τα νούμερα ώστε να τικάρουν το κάθε τι, μην ξεχαστεί κάτι!!! φιλάκια πολλά!!!

elena said...

Μη μου μιλάς για μετακομίσεις. Εχω κάνει 3 σε 5 χρόνια. Δεν αντέχω αλλοοοοοοοο.....

myStickland said...

ωραία η ιδέα των συμβουλών σου..
(είναι λιγάκι βαρετή και κουραστική η όλη διαδικασία αλλά έχει και την προσμονή του καινούριου..)ελπίζω να μην χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσω..:0

Dimitra•Counting SΜiLES said...

Καλά λέει η Kathy πάνω, μ'αρέσει που παρόλη την κούραση και ταλαιπωρία έχεις και διάθεση για ανάρτηση:)
Είσαι φοβερή Σταυρουλίτσα! Δεν έχω μετακομίσει ποτέ μιας και παντρεύτηκα και μπήκα κατευθείαν στο σπίτι μου. Ελπίζω να μην χρειαστεί ποτέ αλλά και να τύχει, θα έρθω εδώ να δω τις συμβουλές σου.
Καλή δυναμη σας εύχομαι και κουράγιο.

Unknown said...

Ελλάδα .. για 2 εβδομάδες και μετά... θα δείτε!!!!!!

Unknown said...

εμας οι λιστα έγινε στο excel και πήγε και στο προξενείο και στους μεταφορείς.. δεν είχαμε και επιλογή.. πρέπει να δοθούν για εκτελωνισμό τα πράγματα!!

Unknown said...

Έμεις από το 2008..5!!! μια για να μείνω με τον άντρα μου (μίνι), μια μίνι από Ελλάδα - Ντουμπάι, μια στο Ντουμπάι (αλλάξαμε διαμέρισμα), μια τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα που πήγαμε σπίτι μας και μια τώρα!!! Σου λέω πανικός.. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο τρεις βαρβάτες!!!

Unknown said...

Και εγώ το ελπίζω!!!

Unknown said...

Και εγώ ελπίζω να μη χρειαστεί!!! Για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους περνάει πολύς καιρός!!!

Movers and Packers Chandigarh said...

Move smartly and have a wonderful experience with Logistic Mart....

evonita said...

α, έχει μεγάλη διαδικασία!!! νόμιζα ήταν πιο απλό!

Dizzy button said...

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές και πραγματικά η αρίθμηση των κουτιών και η λίστα με το τι περιλαμβάνει το καθένα σε κάνει να κερδίζεις χρόνο στο ξεπακετάρισμα!
Καλή συνέχεια!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Wow, δηλαδή θα έχουμε καινούργια χώρα να βλέπουμε. Τελικά... γιούπι!!!!!! Callie by Anthomeli

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Κρίμα κι έλεγα να πεταχτώ μια βόλτα στο Ντουμπάι τώρα που γνωριστήκαμε για να με φιλοξενήσετε! Χιχι!
kathy by anthomeli

Unknown said...

Μπορεί να ενθουσιαστεις περισσότερο με την άλλη χώρα!!!

Leo Packers and Movers In Gurgaon said...

Excellent Packers Movers Delhi
which is Best Home Packers and Movers Try our services and avail the benefit of affordable packing and moving services.

MovingNow said...

Planning to relocate?Confused how to hire best Packers and Movers?
Hire the professional and verified
Packers and Movers Gachibowli
for a hassle free relocation service

Packers and Movers in Hyderabad said...

Looking for professional and licensed verified Packers and Movers at an affordable cost?
Your search ends here... Hire the most licensed and verified packers and movers at an affordable cost and save money, compare the quotes with the top 3 competitors and choose the best one!
100% Licensed & verified Transporters in India

Packers and Movers India | Licensed Transporters | Hassle-free relocation
Call now : 8886663106

Packers and Movers Bangalore
Packers and Movers Vizag
Packers and Movers Kolkata
Packers and Movers Mumbai

professional photographers in kurnool said...

Looking for best photographer in Kurnool ? Hire the professional photographers at an affordable cost.We are specialized in taking candid photographers for birthday functions, weddings, pre-wedding photoshoots, baby photoshoot , Advertisements, Maternity shoot, Portfolio and all type of functions. Call 9966993116 for more details

Om packers and movers said...

Information is very provided by you is very informative for me. Now I want to tell you about packers and movers in Gurgaon which is very punctual for their service and provide service in many states of India.

Anonymous said...


Your article is good and I will inform you Related to OM INTERNATIONAL PACKERS.Best Services in all over india. You Have to try one try OM INTERNATIONAL PACKERS.
COURIER FACILITY
ROOM SFITINF FACILITY
AIR FREIGHT FORWARDING
OCEAN FREIGHT FORWARDING
ROAD FRIGHT FORWARDING
HOME RELOCATION

House Shifting Services in Hyderabad said...

good post
House Shifting Services in Hyderabad