Friday, December 20, 2013

Ένα τραπέζι από σεμινάριο..(my art de la table)..

Ένα τραπέζι από σεμινάριο..(my art de la table)..
 Πριν από λίγες μέρες είχα την χαρά να συμμετέχω σε ένα σεμινάριο για το στρώσιμο του γιορτινού τραπεζιού.. Το σεμινάριο έγινε σε γνωστό κατάστημα από την Άννα ΜαρίαΜπαρού..Εκεί έμαθα κάποια πράγματα, διαφώνησα με άλλα και τελικά όμως πήρα πολλές καλές ιδέες για τις μέρες που έρχονται.. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μετά από πέντε μέρες έκανα ένα χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τους κουμπάρους, δεν θα μπορούσα να σκεφτώ καλύτερη έμπνευση από το σεμινάριο αυτό..Κάποια tips που μας έδωσε, όπως το ότι στρώνουμε το τραπέζι από την προηγούμενη, αφήνουμε πάντα ένα μικρό δωράκι στους καλεσμένους μας, δεν θα μπορούσαν να με βρουν περισσότερο σύμφωνη.. Κάτι που με εντυπωσίασε και το ακολούθησα ήταν τα γνωστά σε όλους μας ginger bread cookies, τα οποία τα διακόσμησε φτιάχνοντας με ζαχαρόπαστα τα αρχικά των καλεσμένων.. Πραγματικά τους άρεσε πολύ η ιδέα και μάλιστα τα πήραν για να στολίσουν τα δέντρα τους..
Η δικιά της εκδοχή λοιπόν έχει κόκκινο και πράσινο… πολύ κόκκινο.. δεν έχει τραπεζομάντηλο και οι χαρτοπετσέτες διπλώνονται κάπως ακάστατα σαν λουλούδι πάνω στο πιάτο (οι υφασμάτινες μπαίνουν ανάμεσα στα πιάτα..)Η δικιά μου εκδοχή λοιπόν, έχει τραπεζομάντηλο ( το φοβάμαι το τραπέζάκι μας..άσε τόσο κόπο κάναμε για να το βρούμε), έχει κόκκινο (αλλά δεν κυριαρχεί), δεν έχει πράσινο και οι χαρτοπετσέτες μπαίνουν ανάμεσα στα πιάτα, ενώ η λινή πετσέτα απλώνεται περίτεχνα (ελπίζω) μέσα στο πιάτο της σούπας.. Εδώ πρέπει να πω ότι γενικά ήμουν πολύ κατά της χαρτπετσέτας από τη στιγμή που υπάρχουν υφασμάτινες στο τραπέζι.. Η δικαιολογία όμως που μας είπε , ότι οι κυρίες ίσως αισθανθούν άβολα με το κραγιόν τους και τελικά δεν σκουπίζονται, ήταν αρκετή για να με πείσει!!Ιδού λοιπόν οι δυο εκδοχές..








Καλές γιορτές και καλά τραπεζώματα..

Τα φιλιά μου!!!!

10 comments:

Miranta said...

Το λάτρεψα το τραπέζι σου Σταυρούλα!Είναι πολύ εντυπωσιακά διακοσμημένο με όση δόση κόκκινου και πράσινου του χρειάζεται!Φοβερή πινελιά τα στολισμένα ελατάκια!
Καλές γιορτές σου εύχομαι!

Litsa said...

Δυστυχώς δεν μπορώ να δω την πρώτη φωτό... τι κρίμα. Δεν εμφανίζεται. Από τις υπόλοιπες όμως συμπεραίνω ότι το τραπέζι είναι υπέροχο. Μου άρεσε πολύ και ειδικά υφασμάτινες πετσέτες είναι πολύ όμορφα διπλωμένες. Σωστή η άποψη με το κραγιόν... δεν το είχα σκεφτεί! Είδες τι μαθαίνει κανείς;
Μπράβο, εύχομαι καλές γιορτές και πολλά όμορφα τραπεζώματα!

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι said...

Oυάου... απολύτως του γούστου μου! Μπράβο. Καλά τραπεζώματα και φυσικά καλές γιορτές!!!! Κάλη

Parents Land Gr said...

Σταυρουλα μου χρόνια πολλά και καλά. Θα προτιμήσω την δική σου εκδοχή για το τραπέζι. Ακου χωρίς τραπεζομάντιλο!Ασε που ποσοι εχουν κοκκινο τραπέζι για να το κανουν δηλαδη. Εγω παντως δεν ξέρω κανέναν. Ευχαριστουμε πολύ για τις προτάσεις και τις συμβουλές.

___ said...

Πολύ όμορφα και τα δυο τραπέζια, αλλα η έλλειψη τραπεζομάντηλου με δυσκολεύει και εμένα. Σα να είναι γυμνό το τραπέζι...

Maria Naka said...

Πολυ ομορφη διακοσμηση! Ουτε εγω θα το αφηνα χωρις τραπεζομαντηλο κ για λογους πρακτικης αλλα και αισθητικης (δικης μου γιατι γουστα ειναι αυτα)

Memaria said...

Εύχομαι να γέμισε με πολλή αγάπη το όμορφο τραπέζι σου!
Χρόνια πολλά με υγεία και ευτυχία!!!
Να περνάς πάντα όμορφα!!
Φιλιά πολλά!

Annastella (Decofairy) said...

Υπέροχα στρωμένο το τραπέζι σου Σταυρουλα! Θα εντυπωσιασες σίγουρα τους καλεσμένους σου. Και του χρόνου.

Unknown said...

Ευχαριστώ πολύ.. άντε και καλά τραπεζώματα και χρόνια πολλά!

Anonymous said...

Καλησπέρα Σταυρούλα και συγχαρητήρια γι ατο blog σου!

Βλέπουμε οτι έχεις ενδιαφέρουσες συνταγές και θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε το http://www.mytaste.gr, ένα site με περισσότερες από 42.000 συνταγές από τα πιο δημοφιλή ελληνικά blogs και sites!

Στο myTaste.gr έχουμε δημιουργήσει το Top blogs συνταγών, μία λίστα με τα πιο δημοφιλή blogs στην οποία μπορείς κι εσύ να προσθέσεις το δικό σου δωρεάν!
Οι επισκέπτες μας ψάχνουν συνταγές στo site και εμείς τους στέλνουμε στην πηγή της συνταγής, δημιουργώντας υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας για τα blogs που είναι εγγεγραμμένα.
Το myTaste.gr ανήκει σε μία μεγάλη οικογένεια με σελίδες συνταγών από 47 χώρες!

Εσύ θα ήθελες να γίνεις μέλος αυτής της μεγάλης οικογένειας;

(Κάνε click στο link αν θέλεις να εγγραφείς http://www.psaksesintages.gr/eggrafi-sto-top-blogs-sintagon)

Θα χαρώ πολύ να πάρω την απάντησή σου!
Με εκτίμηση

Απόστολος Ζέρβας
info@mytaste.gr